U zoekt een therapeut in de buurt

U kunt hier eenvoudig een NGVH- therapeut bij u in de buurt zoeken. U kunt zoeken per modaliteit (stroming), op naam van de therapeut of u kunt zoeken op woonplaats/provincie.

Achter de naam van de therapeut vindt u de soort registratie die deze therapeut bezit. Er zijn drie soorten registraties:

  • NL: deze therapeut heeft de eerste drie jaar van een opleiding in een modaliteit van een therapieopleiding afgesloten.
  • EWAO: deze therapeut heeft een vierjarige opleiding in een modaliteit van therapie afgerond.
  • ECP: deze therapeut heeft, naast de vierjarige opleiding in een modaliteit van therapie, tevens een tweejarige opleiding Basisvorming Psychotherapie afgesloten. Uit het onderzoek van het PLATO-instituut van de Universiteit van Leiden bleek dat de twee voornoemde opleidingen tezamen vergelijkbaar is aan de Nederlandse GZ-psychologie-opleiding wat betreft studiebelasting. ‘ECP’ verwijst naar het Eurocertificaat voor Psychotherapie. Verdere informatie over het ECP vindt u op de website van de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie:  op de pagina ‘Wat is ECP‘.

De therapeuten bij de NGVH zitten niet stil na hun initiële opleiding en hebben zich gespecialiseerd. De NGVH ziet dat als een van de meerwaarden van de NGVH-therapeut. De registratie bij de NGVH vindt alleen plaats op basis van de afgeronde modaliteitsopleiding (dit is de soort therapie, zie in het rechterblok op deze pagina) en deze staat daarbij ook vermeld, en niet op basis van de daarna gevolgde specialisaties. Omdat er zo veel specialisaties zijn en even zo veel opleidingen, is de vermelde specialisatie dus niet door de NGVH geaccrediteerd of getoetst. Informeer bij uw therapeut naar de gevolgde specialisatie, zodat u zich ervan zeker stelt dat deze aansluit bij wat u zoekt.

Therapeuten per provincie
Zoek een NGVH-therapeut
Provincie
Klik op een provincie
Onderstaande NGVH-therapeuten werden gevonden